Stop/Start Fault

Faults and Technical chat for the Nissan Pulsar
syneman
Posts: 99
Joined: Thu Aug 09, 2018 9:45 pm

Re: Stop/Start Fault

Post by syneman » Wed Mar 06, 2019 9:45 pm

Mine is working fine these days . I dunno if in the last service check they did an update , but so far it’s ok too.

Bazzer1977
Posts: 5
Joined: Wed Feb 13, 2019 7:37 pm

Re: Stop/Start Fault

Post by Bazzer1977 » Sat Mar 09, 2019 10:01 am

confirmed as o2 sensor on mine, apparently part not in stock so still waiting the call to get it fixed 🙁

Bazzer1977
Posts: 5
Joined: Wed Feb 13, 2019 7:37 pm

Re: Stop/Start Fault

Post by Bazzer1977 » Mon Mar 11, 2019 9:10 pm

Happy to report I had the new o2 sensor fitted under guarantee today. EML light has stayed off and auto stop start function has worked flawlessly since leaving the garage 😁

Metalmickey
Posts: 158
Joined: Tue Jul 12, 2016 8:55 pm

Re: Stop/Start Fault

Post by Metalmickey » Mon Mar 18, 2019 8:23 pm

Had new o2 sensor fitted today under warranty, so far so good
service and 1st mot as well.
front brakes 50% worn, rear 40% worn, tyres down to between 3.5 and 4.5 mm tread.
23000 miles on clock.
drove qq curtasy car with electronic handbrake, not a fan of that system

kt53
Posts: 557
Joined: Sun Nov 13, 2016 4:29 pm

Re: Stop/Start Fault

Post by kt53 » Tue Mar 19, 2019 8:18 am

Metalmickey wrote:
Mon Mar 18, 2019 8:23 pm

drove qq curtasy car with electronic handbrake, not a fan of that system
I agree. What can be easier than simply pulling a lever to set the handbrake? On one of the traffic police programmes a while ago they were called to a brand new Range Rover which had come to a sudden halt in lane 3 of a motorway. It had stopped in traffic and refused to move when traffic started up again. Police realised that the electronic brake had set, but there was no way to release it. End result was traffic chaos until a recovery lorry with a lift arrived to remove it.

markfox6
Posts: 1
Joined: Sat Apr 18, 2020 6:45 pm

Re: Stop/Start Fault

Post by markfox6 » Sat Apr 18, 2020 7:07 pm

Bought a '54 1.5dci. Seems I'm experiencing the same system fault as everyone else. Has been in for repair, without improvement. Checked the battery, and found it to be in need of replacement. Replaced today (£130), but still have same fault showing. Anyone know how to reset the fault message? Also, my start/stop button is permanently lit up and does not let me switch it on/off. Anyone else suffered with this?

Cheers

stiyo
Posts: 44
Joined: Wed Aug 01, 2018 10:07 am

Re: Stop/Start Fault

Post by stiyo » Mon Apr 20, 2020 5:58 am

markfox6 wrote:
Sat Apr 18, 2020 7:07 pm
Bought a '54 1.5dci. Seems I'm experiencing the same system fault as everyone else. Has been in for repair, without improvement. Checked the battery, and found it to be in need of replacement. Replaced today (£130), but still have same fault showing. Anyone know how to reset the fault message? Also, my start/stop button is permanently lit up and does not let me switch it on/off. Anyone else suffered with this?

Cheers
You have to reset it using an OBD reader.

Post Reply