Problems starting in the cold.....battery?

All Nissan Pulsar related discussions
User avatar
BCH
Posts: 77
Joined: Sun Jul 16, 2017 2:47 pm

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by BCH » Fri Jan 05, 2018 4:27 pm

;)


keithbrown53
Posts: 45
Joined: Mon Apr 18, 2016 9:15 am

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by keithbrown53 » Tue Jan 09, 2018 11:40 am

I've held off updating because of further problems.

The new battery was fitted but the next morning starting was still a problem; here's a video:

https://s.amsu.ng/pg4sec6rbxhn

I took it back to Nissan who have now diagnosed faulty glow plugs, which are being replaced under warranty.

I'm carless again until tomorrow, but at least it's being sorted.


User avatar
BCH
Posts: 77
Joined: Sun Jul 16, 2017 2:47 pm

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by BCH » Tue Jan 09, 2018 1:20 pm

What battery did they fit ?


keithbrown53
Posts: 45
Joined: Mon Apr 18, 2016 9:15 am

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by keithbrown53 » Tue Jan 09, 2018 1:36 pm

It was a black box with no makers identification at all. Not even a Nissan mark that I could see.

It only had the a single strip of paper with the '70ah 720A' current info written on it, the same specs as the FIAMM battery stated on it's label.


User avatar
BCH
Posts: 77
Joined: Sun Jul 16, 2017 2:47 pm

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by BCH » Tue Jan 09, 2018 2:18 pm

Cheers Keithbrown53


keithbrown53
Posts: 45
Joined: Mon Apr 18, 2016 9:15 am

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by keithbrown53 » Thu Jan 11, 2018 6:54 am

I've got the car back now, and it started fine this morning at 1 degree....we'll see what happens when the temps drop below freezing again.


User avatar
BCH
Posts: 77
Joined: Sun Jul 16, 2017 2:47 pm

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by BCH » Wed Jan 17, 2018 12:09 pm

Well that's it sick of jump starting my car now. Just been to the shop all ok 6 miles there and back. Got back in it 30 minutes later and adjust clicking. Jump startered it and ok. I was going to get a new battery but I phoned my local Nissan garage and told them the problem. Now booked it on the kin 5 February. Let's hope I get a new battery out of them they didn't seem to know of a fault when talking to them.


keithbrown53
Posts: 45
Joined: Mon Apr 18, 2016 9:15 am

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by keithbrown53 » Wed Jan 17, 2018 2:08 pm

Here's a photo of the dodgy battery I had. Does yours have the same identifying numbers on it? If so, it's the same batch a fitted in the Qashqai's, and they should know all about it:

https://s.amsu.ng/hje0nq0cff1n


User avatar
BCH
Posts: 77
Joined: Sun Jul 16, 2017 2:47 pm

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by BCH » Wed Jan 17, 2018 2:45 pm

Exactly the same as mine


User avatar
mrrichmond1995
Posts: 314
Joined: Wed Jun 08, 2016 2:16 pm
Location: Chelmsford, Essex
Contact:

Re: Problems starting in the cold.....battery?

Post by mrrichmond1995 » Wed Jan 17, 2018 6:40 pm

I have those problems too.

Got a appointment with my local stealership on the 22nd.

My battery is F***ed and I have to charge it every night with a battery charger to stop it from going flat in the cold weather.
Nissan Pulsar C13 Owners Club
Mod List:
Lowered 30mm
Stage 1 Remap 138bhp 307nm
18x8j ET42 Gunmetal Bola B10 Alloys
Braided Brake Lines
Backbox Delete
Custom Audio Build
Full LED Light Conversion
Detachable Tow Bar


Post Reply

Return to “Main Nissan Pulsar chat”