Warning Lights

All Nissan Pulsar related discussions
Post Reply
Rockin' Robin
Posts: 4
Joined: Mon Oct 19, 2020 9:05 pm

Warning Lights

Post by Rockin' Robin » Wed Oct 28, 2020 6:58 pm

Hi all, took my new Pulsar (2014 1.5dci) for its first decent run today since I picked it up a week ago. 40 mile motorway run and about 5 miles of mixed driving each way. No problems on the way there but coming home after about 3 miles and doing about 40 miles per hour I got a stop/start system fault warning with the MIL warning lamp and traction control warning lamp all coming on at the same time. All cleared within about a minute but then all three warnings kept coming on simultaneously every 10 minutes or so then going out all the way home. Any ideas or similar issues experienced by longer standing owners? Possibly just a coincidence but I think the lane departure warning has stopped working at the same time

kt53
Posts: 573
Joined: Sun Nov 13, 2016 4:29 pm

Re: Warning Lights

Post by kt53 » Thu Oct 29, 2020 9:10 am

Many problems on the Pulsar are caused by a duff battery. If you purchased from a dealership take it back to them and let them discover the cause of the problem. If you purchased it privately I would change the battery as a first step.

Rockin' Robin
Posts: 4
Joined: Mon Oct 19, 2020 9:05 pm

Re: Warning Lights

Post by Rockin' Robin » Fri Oct 30, 2020 4:15 pm

Just plugged on OBD reader in, fault code P0470 Exhaust Presure Sensor A Circuit is the fault. Anyone else had this?

AM1978
Posts: 3
Joined: Sat Jan 16, 2021 7:17 pm

Re: Warning Lights

Post by AM1978 » Sat Jan 16, 2021 7:31 pm

Did you resolve this issue? I’m having a similar problem.

Post Reply